1 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"

гр. Монтана

Новини

Да запазим децата на пътя!

   На 25.03.2024г. в ОДК “Ние врабчетата” се проведе общинският кръг на Националната ученическа викторина “Да запазим децата на пътя!”, в която взеха участие представители на всички училища в град Монтана. По регламент учениците трябваше да преминат през няколко кръга - решаване на тест- листовка, викторина,тест за оказване на първа долекарска помощ и подреждане на пъзел с пътен знак. Отборът на нашето училище се справи отлично с всяка една от поставените им задачи и завоюва престижното второ място! Поздравления за труда, старанието и желанието на всеки един от тях.

Многознайко - Аз зная английски

    "С гордост и радост искаме да поздравим нашите ученици за изключителното им представяне в състезанието 'Многознайко - Аз зная английски'! Техните знания, умения и упоритост заслужават нашето възхищение. Благодарим за представената от тях отлична работа.Браво!"
 

ВАЖНО!

Уважаеми родители! От днес /05.03.2024г./, в нашето училище ще учат втора смяна ФСПГ /Финансово стопанска професионална гимназия/, поради ремонт, в тяхното училище. Обръщаме внимание всички лични вещи да бъдат прибрани след часовете. Консултациите и часовете за занимания по интереси ще се провеждат на втория етаж в голяма сграда. Часовете започват от 8 сутринта, а последните две междучасия ще бъдат по 5 мин., за да може от 13.50 ч. да започва втора смяна!

Изложба на макети на Слънчевата система

В рамките на тази седмица от 20.11. 2023 година до 24.11.2023 година се провежда изложба на модели на Слънчевата система. Проектите могат да се видят на втория етаж на училището. С огромен ентусиазъм учениците от 5. клас се включиха в изработването на макетите. Освен това учениците откриха в Интернет и споделиха  много любопитни факти за Слънчевата система, звездите, галактиките , космическите изследвания и Вселената.

  

Обява по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

20.06.2023

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА

Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Монтана ще сформира за учебната 2023/2024 година групи по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, както следва:

 

Модул

Вид 

Възрастова група

Необходим специалист/ специалност

Брой часове годишно

Брой ученици

 

I.ИЗКУСТВА

Изобразително изкуство

V-VII клас

НЕ

80

Мин.8

 

Театрално изкуство

- Театрална клоунада

IV-VI клас

ДА

Съвременна хореография или сходна

80

Мин.8

 

Музикално изкуство

Торлашки славеи

V-VII клас

Не

80

Мин.8

 

II. СПОРТ

Баскетбол

II-IV клас

НЕ

80

10-15

 

Желаещите кандидати могат да подават документи в счетоводството на училището от 8.00 до 16:30 часа или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Срок до 7 юли 2023 г.

 

Тел. за информация 0878995609


Copyright © 2015 All Rights Reserved.