1 ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"

гр.Монтана

Новини

Състезание по правопис „ Пиша правилно!”

    ГЦОУД - V клас  отбеляза Националната седмица на четенето с  традиционното състезание по правопис ”Пиша правилно!”.  Г-жа Анжела Петкова постави началото на състезанието и изясни необходимостта от усвояване на правописните правила.След това учениците, разделени на два отбора,показаха своята езикова грамотност. Битката беше оспорвана. Не липсваха сълзи на радост и разочарование. Жури в състав г-жа Ирена Иванова – заместник – директор и г- жа Яворка Веселинова – учител по БЕЛ излъчиха отборен и индивидуален победител. Първо място спечели отбор „ Знам”, а индивидуален победител  стана  Венелина от  Vв  клас. 

Втори В клас

    Учениците от втори В клас се включиха в „Седмицата на четенето“ с желание и ентусиазъм. С четене на откъси от любими книжки започнахме участието си в инициативата. Продължихме с илюстрация към стихотворението „ Златната рибка“ и презентация, посветена на книгите и знанието. Книгата е и ще си остане нашият най-добър приятел.

"Обичам да чета, защото..."

    Учениците написаха  защо обичат да четат книги и какво им харесва в четенето на изготвеното на дъската табло. В маратона на четенето се включиха част от децата, които прочетоха най-интересните моменти от книгата "Малкият принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери. Обогатихме класната библиотека с нови книги, подарени от ученици. На 24 октомври - поредният ден от Националната седмица на четенето, четвъртокласниците обсъждаха детското творчество на Й. Радичков и четоха откъси от книгата му "Ние, врабчетата".

„Чета ,защото...“ в 3 А клас

    Учениците от 3а клас се включиха в националната седмица на четенето с изработен от тях проект в екип и индивидуално на тема „Чета ,защото...“

   С огромен интерес продължиха отговора на този въпрос като всички написаха, че трябва да четат за да обогатят своите знания,да получат информация,да развият мисленето си ,да развият ума си и най-вече,защото четат от интерес и за удоволствие.

    Прочетоха любими приказки и преразказаха. Представиха и своите читателски дневници, в които малките читатели са описали произведенията, които са прочели през лятната ваканция.

Маратон на четенето

  На 25.10.2018г. се проведе Маратон на четенето. В рамките на Националната седмица на четенето ученици от ГЦОУД-VI и VII клас четоха и рецитираха стихотворения от български възрожденски поети. Литературният празник беше посветен на Националната седмица за повишаване на грамотността. Ентусиазираните малки читатели прочетоха с вълнение откъси от свои любими художествени творби.

 Инициативата е насочена към насърчаване на четенето и общуването с книгите, носители на непреходните ценности в човешката история и култура.

 

 

1 ноември – Ден на народните будители добротворци

    В навечерието на един от най-светлите български празници – 1 ноември,  ученици от VІ и VІІ клас от І ОУ под ръководството на г-жа Елка Станева проведоха един по-нетрадиционен урок в музея на тема: ,,1 ноември – Ден на народните будители добротворци”. Учениците научиха повече за будителите: борци за народна просвета и култура, борци за църковна независимост и борци за народна свобода.  В рубриката: "Знаете ли, че…" уредниците в музея разказаха за дейността на видни български възрожденци от нашия край. С интерес бяха разгледани изложените експонати. На урока присъстваха г-жа Красимира Иванова - експерт от РУО Монтана и г-жа Албена Иванова, директор на І ОУ ,,Св.св. Кирил и Методий”.


Copyright © 2015 All Rights Reserved.