1 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"

гр. Монтана

29 юни - Национален ден на Безопасността на движението по пътищата

Седмокласниците от Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ се включиха в различни инициативи по БДП.
Разделени на отбори, те решаваха за време тест-листовка „Без грешки на пътя“. Последва състезателна викторина, в която участниците в отборите изтеглиха по 5 въпроса, отнасящи се до практическото прилагане на правилата за безопасност на пътя и оказването на първа помощ при ПТП.
Най-атрактивната част от състезанието се състоя в двора на училището, където учениците трябваше да преминат определено разстояние по права линия с очила, симулиращи ефекта на алкохола, а също и да покажат майсторско управление на велосипед.
Нашите възпитаници показаха голям интерес към темата за безопасността на движението по пътищата и се ангажираха активно с различните дейности.
Честването на Националния ден на безопасност на движението по пътищата беше успешно и полезно за учениците, които придобиха нови знания и умения за себе си и защитата на другите участници в пътното движение.
Целият екип на Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ апелира: Безопасността на пътя е отговорност, която носим към себе си и към другите! Да бъдем отговорни, внимателни и толерантни на път.
 


Copyright © 2015 All Rights Reserved.