1 ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"

гр.Монтана

Първи ноември – Денят на народните будители

    Първи ноември – Денят на народните будители – един национален празник, обърнат към най-здравите корени на българската духовност, празник на хилядите будители на българската народна съвест!

    Честването на този празник се осъществи чрез презентация, викторина и тържество на 31.10.2017г. В подготвената викторина, разнообразена със забавни игри, децата демонстрираха знанията си за този празник и българската история благодарение на усилията на учителите по история и цивилизации и изобразително изкуство и учениците от V, VI и VII клас. Училището успя да отдаде почит на светлите личности, чиито дела са причината за развитието и съхраняването на българската книжнина и култура. Тяхната инициатива включи и изработването на табло с портретите на знаменити будители и поставянето им в фоайето на училището.

    Учениците от 5 клас рисуваха възрожденски стари къщи. Това внесе настроение и празничност през целия ден и ни напомни, че не бива да спираме да обогатяваме и опазваме българската духовност и копнежа по нови хоризонти в образованието.

    Честит празник!

 


Copyright © 2015 All Rights Reserved.